1 minuut

 

Sinds ik de ‘1 minuut regel’ heb ontdekt lijkt het alsof ik klaar ben met uitstel gedrag. Ik voel me productiever dan ooit.

Het is eenvoudig: kost iets minder dan 1 minuut, dan doe ik het direct. Duurt het langer dan vraag ik me af wat de 1e stap is die ik moet zetten. Kost die 1e stap minder dan 1 minuut, dan doe ik dat direct.

Het klinkt misschien onnozel, maar door al die minuutjes hier en daar lijkt het wel of er overal beweging in zit. De verschillende projecten waar ik mee bezig ben, alles groeit.

Bij mijn uitstelgedrag bleef veel liggen omdat dingen te groot lijken. Neem nou deze blogs. Het zit al langer in mijn hoofd maar het kwam er niet van. Ik ‘moest’ nog van alles uitzoeken en leren en daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!

Toen heb ik de ‘1 minuut regel’ erop losgelaten: wat is de 1e stap en kost die minder dan 1 minuut? Eerst lezen over ‘hoe doe je dat, bloggen’. In 1 minuut zo wat sites gevonden op Pinterest. Bord aangemaakt en sites met tips verzameld. Dan ga je als vanzelf lezen en voor ik het wist was ik begonnen!

Ik heb het getimed: deze blog lezen duurde 1 minuut