Arbeidsdeskundig onderzoek voor bedrijven

Arbeidsdeskundig onderzoek nodig voor een van je werknemers? Komt diegene niet verder met zijn of haar werk? Zit het even niet mee en wil je hem of haar weer energiek, zelfverzekerd en met het volle plezier aan het werk hebben? Wil je stress voorkomen of wil je jouw werknemer laten herstellen van een burn-out? Dan ben je bij de arbeidsdeskundige van WerkWegen aan het juiste adres.

Arbeidsdeskundig onderzoek voor bedrijven bij WerkWegen

WerkWegen gaat voor het versterken van werkgevers én werknemers zodat de bedrijfsvoering steviger staat. Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt meestal ingezet tegen het 1e ziekte jaar van een medewerker, in sommige gevallen kan het veel eerder als door een medische prognose duidelijk is dat een werknemer niet meer terug gaat keren naar het eigen werk.  Mijn doel is helder advies geven na een persoonlijk onderzoek. Een arbeidsdeskundig onderzoek is een momentopname. De resultaten zijn lang niet altijd fijn om te horen/lezen maar verschaffen wel duidelijkheid over wat er gezien de huidige beperkingen binnen de geldende regelgeving gedaan dient te worden. Confronterend soms, maar duidelijk. De situatie wordt er niet beter van als we er omheen praten.

Neem contact op

Arbeidsdeskundig onderzoek voor bedrijven, waarom?

Waarom kiezen voor WerkWegen? Omdat WerkWegen je helpt met het hele traject, van begin tot eind. Ook krijg je persoonlijk advies en wordt je begeleid op verschillende vlakken. Verder kun je ook nog een aantal trainingen volgen met verschillende onderwerpen. Hiermee kun je de kennis die je daar hebt opgedaan niet alleen voor jezelf gebruiken, maar ook delen met je collega’s. Ben je benieuwd naar wat de ervaringen zijn met WerkWegen en wil je zeker weten dat je goed terecht komt? We verwijzen je graag door naar alle referenties.

Naar alle referenties

Werkgever en werknemer verder helpen

Is je medewerker voor langere tijd afwezig? Probeert diegene aan herstel te werken maar gaat dit niet zoals gewild? Wil je weten wat voor kansen er dan zijn gemist? Wil je een onafhankelijke mening over de re-integratie? Of een zorgvuldige opbouw van het re-integratie verslag met tot slot een advies voor het vervolgtraject? Dan is een arbeidsdeskundig onderzoek precies wat je medewerker nodig heeft!

Naar arbeidsdeskundig onderzoek

Hoe werkt arbeidsdeskundig onderzoek?

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek wordt er antwoord gezocht op de vijf volgende vragen: kan de medewerker terug naar het eigen werk? Zo nee, zijn er aanpassingen mogelijk om terug te keren naar het eigen werk? Weer nee, is er dan ander passend werk bij de eigen werkgever? Komt er weer een nee, is er dan passend werk te bedenken buiten de eigen werkgever? En tot slot, wat zijn de vervolgstappen? Wil je weten hoe dit stap voor stap in gang wordt gezet? Neem dan een kijkje op onze pagina.

Samen komen we verder

WerkWegen heeft een groot netwerk van professionals waar we gebruik van maken als we meer kennis nodig hebben. Ook kunnen we de werkgever of de werknemer in dit netwerk doorverwijzen als er anderen zijn die beter kunnen helpen.

Neem contact op

Contactgegevens

  • Molenstraat 36
  • 4761 CL Zevenbergen
  • Tel. 06 23 03 24 56
  • info@focus-vooruit.nl
  • KvK: 89125150
  • BTW: NL864886160B01