Foar de kofje net eamelje

Sorry, ik blijf Fries….. voor de koffie niet zeuren dus. Ofwel: voor de koffie mij met rust laten en me mijn ding laten doen.

Sinds begin dit jaar start ik de ochtend om 06:00u. Ik gebruik de eerste uurtjes van de dag om -eindelijk- wat op te schieten met mijn studie.

Ik geniet van die stilte tijd. Hondje slaapt door naast me, kop koffie voor mijn neus, boek voor me en focussen maar. Waarschijnlijk zet ik het door als de studie klaar is….. kijken of dit lukt.

Van mijn acupuncturiste kreeg ik het advies om voor 11:00u geen koffie te drinken. Laat de lever tot die tijd opruimen. Daarmee schoon ik mezelf van binnenuit op. Geen koffie of later starten. Ik schrok van mijn eigen schrik. Oh nee! Daar gaat mijn fijne nieuwe gewoonte. Aan de thee dan maar, ook lekker maar toch….. Ik merk dat ik tegenstribbel tegen deze ommezwaai. Zodra ik ergens anders ben bestel ik wel gewoon koffie…. Beetje dwarsliggen, beetje kinderachtig.

Het heeft te maken met aanpassingsvermogen. Nou zit dat wel snor bij mij, vind ik. Maar er zit een groot verschil tussen aanpassen aan veranderingen die ik zelf initieer of veranderingen die ‘worden opgelegd’. Niet dat acupuncturiste zei dat het móést, dat liet ze aan mijzelf over. Maar wat heb ik aan advies als ik er niets mee doe?

Anyway, voor 11:00u geen koffie betekent volgens goed Fries gezegde, dat je me voor 11:00u met rust moet laten. Better be warned:)