Hoezo, verlicht. Wat is dat dan?

Satori. Vraag me even niet waar ik het tegenkwam, maar ik maakte een notitie het woord op te zoeken. Kom ik via Google bij de Wiki en die meldt me het volgende:

Satori (Japans) betekent begrijpen. Het is de ervaring van kensho, het zien van de eigen ware aard, een essentiële stap op het pad naar het Boeddhaschap in het zenboeddhisme. Satori is een van de boeddhistische begrippen die in het Westen vaak onjuist wordt vertaald als verlichting.”

Hoe interessant is dat?! Een verlicht iemand (her)kent dus de eigen ware aard. Zelfkennis. Begrijpen van jezelf. Is dat niet waar ik als coach/counselor dagelijks mee bezig ben? Zowel voor mezelf als met anderen: hoe werkt het bij mij/jouw? Wat triggerde je tot bepaald gedrag? Hoe kan het ook en hoe draai je het om naar gedrag dat voor jou én de ander beter, harmonieuzer, vruchtbaarder is?

Het is dat ik al een bedrijfsnaam heb, anders zou dit een goede zijn!