The Good, the Bad en the Ugly

Ik hou van die vettige ideeën fabriek van circa tweeënhalve kilo in mijn schedel. Ik vertrouw er steeds meer op dat ik oplossingen niet hoef te bedenken. Ik stop de gegevens en een gewenste uitkomst in mijn hoofd en laat het rusten, ik laat het los. Na verloop van de tijd is er een oplossing: ik zie iets wat een opmaat naar de oplossing is, ik krijg een telefoontje van iemand die me een vraag stelt in de richting van de oplossing, er komt een beeld in me naar boven waar ik gelijk creatief mee aan de slag kan richting oplossing. Het werkt gewoon, altijd. Mits ik oefen in rust: in lijf en brein. Mediteer, affirmeer, visualiseer, beweeg, lees en schrijf.*

Met name het loslaten geeft grote voordelen:

  • Ik draai steeds minder in rondjes in mijn hoofd;
  • Er stroomt meer creativiteit;
  • De oplossingen komen altijd op tijd;
  • Ik voel me er blijer door, het strakke dwangmatige doenerige is er wat af;
  • Ik heb vertrouwen dat ‘het’ goedkomt.

Dit proces is circa drie jaar geleden bewust begonnen bij mij. Ik las in een blog over de ochtendrituelen van “Geslaagde Mensen”. Obama, Oprah, Steve Jobs, om maar een paar coryfeeën te noemen, hanteren een vast ochtendritueel waarin ze werk(t)en aan zelfverbetering en -ontwikkeling. Naar aanleiding van deze blog heb ik het boekje Miracle Morning gelezen wat mij inspireerde om vanaf dat moment iedere ochtend om 6.00 uur op te staan en met mezelf aan het werk te gaan. Soms verzandden de ochtend rituelen wat, zat ik gewoon wat te lezen of zoiets, wel lekkere start van de dag maar dan verwaterde het zelfontwikkelingsprogramma. Zodra ik het programma weer wakker schud ontstaan er ‘dingen’. Ideeën stromen en ik word creatiever, productiever, actiever. Ik word er ook blijer van, vrolijker, luchtiger.

Momenteel zit ik weer volop in de flow en ik geniet er uitermate van. Het is zo mooi om mee te maken hoe mijn brein zichzelf inzet om mijn geheel beter te laten worden. Of zoals Rick Hanson dat zo mooi zegt: “use your mind to change your brain”.

Waar ik nu ben is het resultaat van wie ik was. Waar ik naartoe ga hangt af van wie ik nu verkies te zijn.

Hal Elrod: “Miracle Morning”, oefen de S.A.V.E.R.S. (silence, affirmations, visualization, exercise, reading, scribing)