Een kadootje voor mezelf…..

Vorig jaar wist ik: over een jaar ga ik stoppen met werken. Dat is een grote verandering. Iets om naar uit te kijken en tegelijk iets dat vragen oproept. Hoe kan ik zo goed mogelijk afscheid nemen? Hoe kan ik voorkomen dat ik met een vervelend gevoel wegga, gezien de huidige ontwikkelingen in de (jeugd)zorg? Wat doet het met (de kijk op) mijzelf als ik met pensioen ga? Ik had nog geld in mijn “loopbaanontwikkelingspotje”, ik kende Froukje en ik bedacht: hoe fijn zou het zijn, om haar te vragen om mij bij dit proces te begeleiden? Een kadootje voor mezelf dus!

 

Wat mijn proces goed op gang heeft gebracht was “de CV andersom”. Bij deze opdracht kijk je terug naar je werkplekken (en opleidingen), je beschrijft hiervan een aantal aandachtspunten en je kijkt terug naar de rode lijnen. Ik merkte, hoe waardevol het was om op deze manier terug te kijken. En om stukjes te schrijven!!

 

Er was nog iets wat ik al pratend ontdekte: “ ik kan altijd zelf kiezen hoe ik ergens naar kijk”. Een korte toelichting. Er waren nogal wat ontwikkelingen gaande in de afgelopen jaren die mij zorgen baarden (en energievreters waren) als ik naar het werk keek. Mijn ontdekking was: “het ligt er aan hoe je ergens naar kijkt; ik heb de keuze om het (letterlijk) van een andere kant te bekijken en daarmee verandert ook mijn beleving”. Dit heeft ruimte en rust gegeven!

 

Gaandeweg het jaar heb ik bedacht dat het waardevol was voor mij om stukjes te schrijven. Over mijn (werk)ervaringen, visie, etc.  In eerste instantie voor mezelf bedoeld, maar op een gegeven moment besloot ik dat het mooi zou zijn om er een  “mini-boekje” van te maken en dit bij mijn afscheid te delen met mijn team. En zo is het ook gegaan en dat was mooi!

 

Wat de coaching dit jaar me heeft opgeleverd is dat het ondersteunend is geweest om “ goed” afscheid te kunnen nemen van mijn collega’s en van het werk. Ik was er klaar voor en voelde me er goed bij en dat heeft er mede voor gezorgd dat het hele afscheid positief en waardevol is geweest! De vragen, de ideeën, de “opdrachten” van Froukje en haar feedback op mijn geschreven stukjes zijn stimulerend geweest voor mij.

 

Nog één ding wil ik benoemen: de bewustwording dat het goed is om iets voor jezélf te vragen! Dat geeft energie en werkt dus ook door binnen je relaties en activiteiten.

 

Dus ik zal mezelf op gezette tijden de vraag blijven stellen: wat voor kadootje zou ik nu willen hebben?

Liny.

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact