Ik ben echt niet gek, het gaat goed komen.

Toen ik contact kreeg met Froukje zat ik erg laag in mijn energie, voelde me emotioneel en mentaal en fysiek gebroken. Dat maakte angstig, ik voelde me hulpeloos en hopeloos. Ik was erg onzeker of het allemaal wel goed zou komen. Ik wist niet goed waar ik goed aan zou doen en was erg aan het zoeken. Door de opgebouwde stress en mentale bagage was mijn hoofd vol en chaotisch.

 

Wat me hielp was in allereerste plaats om met iemand te praten die me vertelde dat het ‘normaal’ is wat er met me gebeurde, die bevestiging dat ik niet gek aan het worden was. Het begon met kleine stapjes maar door froukjes ervaring had ik de rust dat dat de juiste weg was. Je bent iemand die goeie tips kan geven die op mij passen, geen standaard boekje kennis of zo, ieder mens heeft zijn unieke verhaal waarom het minder kan gaan, froukje voelt dat goed aan. Je kan ook goed luisteren, ik ben namelijk een toch wat eigenwijze student die graag op sommige plekken extra uitleg of verdieping wilde. Hiervoor was alle ruimte. En dat ik weet dat ik je altijd kan bellen, het gevoel van een ‘noodknop’ te hebben, dat ik er niet alleen voor sta.

 

Nu? Ik ben echt niet gek, het gaat goed komen. Ik ben er nog niet helemaal, heb voor sommige aspecten nog de psycholoog. Maar ik kan veel beter met de signalen omgaan. Dat is wat ik echt geleerd heb: leren omgaan met de signalen en oefenen met de inspanning/ontspanning. Ik heb mezelf beter leren kennen en accepteren door goede gesprekken over wat ik wil, waar ik energie van krijg en wat me vrolijk en gelukkig maakt. Het was belangrijk voor me om dat weer helder te krijgen.

 

Het plan is de studie weer op te pakken, meer dingen te doen waar ik enthousiast en energievol van wordt en ik zie de toekomst weer positief tegemoet.

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact