Ik heb weer meer plezier in mijn werk.

Toen we begonnen ervoer ik veel druk. Ook letterlijk druk op mijn voorhoofd. Ik had het gevoel uitgeput te zijn en had heel weinig emotionele ruimte. Met name thuis was dit voor mijn gezinsleden merkbaar. In mijn werk ‘dreef’ ik op adrenaline en stuiterde nadien thuis nog een hele tijd door. Gelukkig trok ik tijdig aan de bel en kreeg het aanbod van mijn leidinggevende om gecoacht te worden bij mijn klachten.

 

De eerste kennismaking gaf mij een goed gevoel. De geboden ondersteuning en structuur (om de 2 weken contact) hielp mij om een pas op de plaats te maken en een bewust moment te hebben om te reflecteren. Ik heb in deze periode meer bewustzijn ontwikkeld op het omgaan met stress en werkdruk en ben vooruit gegaan in het bewaken van mijn grenzen hierbij. Leerpunten voor mij werden:

  • Niet aan de lopende band bezig zijn: ‘paar maal daags 5 minuten even niks doen’ gaf me rust, relativering en effectiviteit.
  • Hou het klein, baken af, laat alles niet zo binnenkomen.
  • Soms kiezen ergens niet naar toe te gaan om zo beter voor mezelf te zorgen. Zo heb ik meer tijd voor dat waar het echt over gaat: mijn collega’s en mijn klanten.
  • Mezelf steeds afvragen: waar blijf ik me goed bij voelen? Welke keuzes maak ik om te voorkomen teveel in negativiteit te raken?
  • Voor mezelf werk te ordenen en het overzicht bewaren.
  • Prioriteiten stellen: wat moet nu, wat kan wachten en kan later, moet ik hier nu wel op reageren?
  • ‘Lege ruimte’ agenderen om onvoorziene klussen op te kunnen vangen.

 

Wat het opleverde? Ik heb weer meer plezier in mijn werk. Meer bewustzijn van mijn eigen invloed op stress en werkdruk. Als de druk op het werk oploopt heb ik nog wel de neiging opgeslorpt te worden en neemt mijn vergeetachtigheid toe. Dit blijft een aandachtspunt. Maar ik ben een goed eind op weg en voel me zeker een stuk vitaler dan aan het begin. Het gevoel zelf weer grip te hebben en vertrouwen dat ik niet meer met mezelf op de loop ga.

 

Bedankt voor de zetjes vooruit!

Frank

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact