Jeetje, ik zat toch wel heel erg diep!

Het was heel erg naar. Ik had heel veel zenuwen in mijn lichaam en constant het idee dat ik van alles moest. Alles was teveel!! Ook fysiek ging het niet goed: mijn energie was op. Ik heb geprobeerd om toch door te werken tijdens de behandelingen met de psycholoog maar na een aantal weken ging dat ook niet meer. Hoofdpijn en erg veel spanning was voor mij de druppel om met mijn werk te stoppen. Bij de bedrijfsarts kreeg ik te horen dat ik wel weer snel moest opbouwen, te beginnen met 2 a 3 uur per dag en vervolgens elke week een uur per dag erbij. Ik was daar eigenlijk nog helemaal niet aan toe maar, loyaal als ik ben, toch aan de slag. Tot overmaat van ramp liep ik een zweepslag op waardoor ik niet de dingen kon doen om wat rust in mijn hoofd te krijgen zoals buiten wandelen of met de racefiets erop uit. Weer een flinke tegenslag wat het herstel echt niet ten goede kwam. Het opbouwschema van de bedrijfsarts ging wederom niet werken waardoor ik steeds het gevoel kreeg dat ik zeurde. Ik vond het erg moeilijk om elke keer aan te geven dat het niet goed ging. Achteraf vind ik het onbegrijpelijk dat deze bedrijfsarts een dergelijk schema hanteert en ik krijg het gevoel dat het protocol belangrijker is dan de patiënt.

 

Toen de begeleiding door Froukje begon ging het nog steeds niet goed. Als ik terugkijk denk ik ‘jeetje, ik zat toch wel erg diep…’.

 

De behandelingen bij de psycholoog gingen door maar ik had na verloop van tijd niet het idee dat ik daarmee verder kwam. Ik heb wel erg veel aan de sessies met Froukje gehad. De sessie met IEMT was een doorbraak. Een beetje Hokus Pokus maar dat me dat zoveel heeft gebracht! Misschien moet ik deze sessie in de toekomst nog met meer knelpunten doen. Wat mij ook veel gebracht heeft is bewustwording, bijvoorbeeld vanuit de Werkenergieanalyse. Ik stond er echt van te kijken dat ik voor punten in de ‘verveling’ zat in plaats van in de stresszone. Echt een eyeopener. Ook de emotionele wenteltrap en de comfortzone-cirkels. Er zijn zoveel dingen die mij hebben aangesproken. Ik heb het plan om alles weer eens bij elkaar pakken en er weer mee aan de gang te gaan. Het is gewoon leuk om zo te leren en ermee bezig te zijn.

 

Momenteel gaat het gewoon stukken beter. Ik ben me bewust van dat ik er nog niet ben en dat ik hier nog wel even mee door moet gaan. Bewust patronen herkennen en bewust nieuw gedrag doen en aanleren. Dat gaat nog niet helemaal automatisch. Maar ik ben er niet bang voor, het is een uitdaging. Het voelt al zoveel beter nu!

 

Froukje, ontzettend bedankt voor jouw hulp!!!

 

Aad

 

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact