Voor mezelf opkomen. Hoe dan ?!

Ik kwam bij jou omdat ik onzeker was en niet wist hoe ik bepaalde dingen aan moest pakken. Met name in communicatie. Ik wilde meer voor mezelf opkomen, maar hoe dan? Ik was een kei in het mezelf naar beneden te halen. Ik kon zelfs complimenten niet meer aannemen.
Wat ik heb geleerd is dat er verschillende manieren zijn hoe je met je omgeving kunt communiceren. Communiceren zonder mensen te kwetsen. Ik leerde dit vanuit verschillende modellen. Vooral ook onze gesprekken waren heel fijn en gaven praktische handvatten. Er is een andere manier van denken ontstaan: er zijn veel manieren om een doel te bereiken!
Nu gaat het een stuk beter. Ik ervaar meer plezier en neem meer tijd om mijn eigen dingen te doen. Ik twijfel stukken minder en kan mijn eigen mening geven zonder over iemand heen te walsen en toch te zeggen waar het op staat. Eerst dacht ik veel in problemen. Nu denk ik nog steeds veel, zo zit ik gewoon in elkaar, maar ik denk anders, op een heel andere manier. Eerst was de gewoonte gedachte “ik heb het zeker fout gedaan”, nu ontstaat er iets anders “waar is het niet goed gegaan, hoe communiceer ik daarover?”. Dat is zo anders, dat verlicht de hele situatie.
Katharina

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact