Zweverig vertalen naar iets concreets.

De situatie toen wij begonnen? Dat was niet best. Ik had geconstateerd dat ik in een burn-out zat, dit besproken met de bedrijfsarts en het was me duidelijk dat arbo dan eigenlijk niets doet. “6 weken rust en meld je dan maar weer.” Ik had dringende behoefte om niet 6 weken op mijn gat te zitten maar juist actief aan mijn herstel te werken. Vanuit het netwerk van mijn vrouw ben ik bij jou uitgekomen.

Als ik aan jouw begeleiding denk dan benoem ik dat als:

  • heel direct naar de kern van het probleem
  • daarbij heel pragmatisch
  • waar passend theorie tevoorschijn toveren en link naar mijn praktijk leggen
  • heel oplossingsgericht.

 

De grap is dat je steeds die werksituatie (aanleiding) aangrijpt om met tools te komen om mee te oefenen (verandering). Het belangrijkste is de bewustwording en erkenning wat ik niet handig deed, wat me in stress situaties bracht en in de neerwaartse spiraal richting burn-out had gebracht. Daar anders mee leren omgaan. Best veel tools gekregen: sommigen gebruik ik dagelijks, anderen soms en een deel doe ik niets mee.

 

Jij maakt van iets wat niet tastbaar lijk te zijn, iets fysieks. Van warrig, eng, zweverig vertaal je wat er met me gebeurt naar iets concreets. Je komt met conclusies uit wetenschappelijke onderzoeken. Kijk, daar kan ik iets mee, dat begrijp ik. Dit is wel voor mij een heel belangrijk element: jij haalt het zweverige eruit. Het is belangrijk om te erkennen dat er een fysieke achtergrond bij zit, dat je het niet alléén op je wilskracht kunt sturen….

 

Ik sta er nu duidelijk anders in. Ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar die weg is me wel heel duidelijk geworden. Voor jouw komende cliënten zou ik willen zeggen: weet dat een traject wat langer duurt en dat dit goed is. Ik ben een half jaar in gesprek geweest, heb daarnaast weer werken opgebouwd. Het is nodig de tijd te nemen omdat je middels nieuwe automatismen oude automatismen overruled. Dat heeft wat tijd nodig.

 

J.W.

 

 

Heeft u vragen? Neem contact op.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op.

Contact