Hoewel stress een nuttig mechanisme is kan het schadelijk zijn als inspanning onvoldoende wordt afgewisseld met ontspanning. Volgt er na een langere periode van stress geen rust dan kan er overspannenheid ontstaan. Als de stress nog langer duurt en er sprake is van chronische overbelasting kunnen er burn-out klachten ontstaan. LET OP: ER IS EEN (TIJDELIJKE) COACHSTOP TOT JANUARI 2024. INMIDDELS WORDT HARD GEWERKT AAN DE ONLINE CURSUS ‘NIET OMVALLEN’ OM JE TOCH VAN DIENST TE KUNNEN ZIJN.
De spanning loopt op. Je merkt aan jezelf dat je steeds moeilijker kunt ontspannen. Thuis ontplof je om het minste geringste. Je wordt ’s ochtends al moe wakker. En je vergeet van alles. Herken je hier iets van? Dan denk ik dat het nuttig is eens met ‘een neutrale persoon’ naar je situatie te kijken. Verbetering ligt soms al in een kleine verandering. Op dit moment kun je er alleen niet zo goed bij, je zit vast in de overleef-stand. Kom eens praten, echt dat helpt.
Je hebt je ziek moeten melden. Het ging echt niet langer zo. De aanleiding van je uitval kan liggen aan disbalans in je emoties (je blijft maar huilen), disbalans in je lijf (je benen willen gewoon niet meer vooruit), disbalans mentaal (je kan je nergens meer op focussen en je hoofd is een vergiet). Dit zijn zomaar wat voorbeelden van aanleiding tot uitval. De oorzaak van de uitval is een andere en hier zul je wat mee moeten. Je wil niet terug naar je oude normaal (daar werd je ziek van!) maar wat is je nieuwe normaal? Hoe pak je dit aan?
Laten we eerst maar eens kennismaken. Het is heel belangrijk dat je 'de klik' ervaart, anders gaat coaching sowieso niet werken. Jij moet je veilig voelen om toe te laten dat ik met je meedenk. Het is fijn om daarvoor naar een plek te gaan die niets met thuis of werk te maken heeft. Voel je welkom in mijn 'Bovenkamer'. Daar gaan we samen rustig op zoek naar jouw nieuwe normaal en leer ik je werken aan je herstel.
Neem contact met me op